Тұрар Рысқұлов атындағы орта мектебінің ыстық тамақпен қамтылып жүрген оқушыларына жүргізген психологиялық зерттеу сауалнамасының сараптамасы
Тұрар Рысқұлов атындағы орта мектебінің ыстық тамақпен қамтылып жүрген оқушыларына жүргізген психологиялық зерттеу сауалнамасының сараптамасы.
Мерзімі: 03-07.02.2020жыл
Мақсаты: оқушылардың ыстық тамақ туралы ойларын анықтау.
Зерттеудің болжамы:оқушылардың ыстық тамақ жайында өз пікірлерін айтуға толық жағдай жасау, жағымсыз көзқарастар танытса оны шешуге көмектесу.
Зерттеу жұмысының барысы:
1)Асханада берілетін ыстық тамақ саған ұнайды ма? Иә-100% , Жоқ-0%
2)Ыстық тамақпен бірге тағы-да қандай тағамдар беріледі? Коржик, пряник, печенье,конфет, шай, айран,кисель,сүт,сок,бал,нан.
3) Асханада қандай дәрумендер беріледі? Алма, алмұрт, банан, түрлі салаттар.
4)Саған қандай тағамдар ұнайды? Сүт ботқасы,плов,сорпа,макарон.
5) Асханадан тамақтанғаннан соң ас жақпай,ауырып қалған күндерің болды ма?
Иә- 0%, Жоқ-100%
6) Осы күнге дейін ыстық тамақтың қандай түрлерін іштіңдер? Горох супы, сүт ботқасы,плов,гречка ботқасы,макарон, жұмыртқа т.б.
7)Мектепте қай мезгілде тамақтанасыңдар? 3-ші сабақтан соң- 100%
8)Асханаға кіргенде қолдарыңды жуасыңдарма? Иә -100%, Жоқ -0%
9)Айналадағы балаларға «Ас дәмді болсын» деп сыпайлық көрсетесіңдерме?
Иә -100%, Жоқ -0%
10) Тамақ ішіп отырғанда тыныштық сақтай аласың ба? Иә-100% ,Жоқ-0%
11) Асханада берілетін тағамдар дәмді ме? Иә-100%, Жоқ-0%
12)Ас туралы қандай нақыл сөз білесің? Нақыл сөздерді барлығы біледі.
13) Асханадан тағы қандай тамақтар ішкілерін келеді? Пельмени, манты, орама нан.
Қорыта келгенде зерттеу көрсеткіштері арқылы біз көп мәлімет ала алдық.Оның ішінде оқушыларға асханада берілетін тамақтардың оларға ұнайтынын және балалардың ас ішерде сыпайлық таныта біліп қоймай, жеке гигиенаға да көңіл аударатынын байқадық.Балалар тамақтың берілетін уақытын біледі және өздерінің ағзаларына пайдалы дәрумендердің түрлерін де жақсы біледі.
Асханада тамақты ішкеннен соң асқазанға жағымсыз әсер (уланып қалу сияқты) еш балада болмағанына қарай отырып,мұнда берілетін тағамдар ескі емес,жаңа әзірленген,таза екенін байқауға болады.
Зерттеу өз деңгейіне жетті.
Мектеп психологтары: А.А.Касымова
Л.О.Акшабаева
Әлеуметтік педагог: А.А.Жақсыбаева